Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@14:15:36 GMT

چرا ماهواره‌ مثل اینترنت قطع نشد؟ / 10 حدس

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۳۵۳۸

  عصر ایران؛ سروش بامداد- در این چند روز که به خاطر اعتراضات و التهابات پس از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین مازاد بر آن، اینترنت قطع یا به شدت محدود شده و دست‌رسی به آن تنها برای بخشی از شهروندان، میسّر است برای برخی جای تعجّب است که چرا شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان را قطع نکردند و به بیان درست‌تر، پارازیت فرستاده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگر امکان قطع و پارازیت فرستادن بوده و این کار انجام نشده باشد می توان چند احتمال را مطرح کرد:

1. در این چند روز شبکه های ماهواره ای بی بی سی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا و من و تو فعال بودند اما چون ارتباط شان با داخل تقریباً قطع است ورودی چندانی ندارند. قطع اینترنت مانع ارسال ویدیو به آنها شده است.

2. هر قدر هم بخش هایی از مردم انتقاد و تأثیر پذیری داشته باشند حساب رسانه ای چون «صدای آمریکا» را جدا می دانند. چگونه می توان پذیرفت که از برجام خارج شوند و سنگین ترین تحریم ها را اِعمال کنند و آن گاه در تلویزیون صدای آمریکا به فاعلیت دولت متبوع، هیچ اشاره ای نکنند؟ از این رو بهتر است پارازیتی فرستاده نشود تا ببینیم دقیقا چه می گویند و چه توجیهی دارند؟

3. تماشای شبکه های ماهواره ای بخشی از حس کنجکاوی در دست یابی به خبر را فرو می نشانند. اگر به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دست رسی نباشد و هیچ شبکه ماهواره ای را هم نتوان دید، فرد بی آن که قصد حضور در تجمعی را داشته باشد ناگزیر از حضور در خیابان می شود. حال آن که پای تلویزیونِ غیر صدا و سیما احساس می کند در جریان اخبار قرار دارد.

4. وقتی در عالی ترین سطح از «خاندان پهلوی» نام برده شده تبلیغ «من وتو» برای آنان، تأیید مواضع رسمی است و جای نگرانی باقی نمی گذارد. خاصه این که نمایندگانی از جریان سلطنت طلب «فرشگرد» مدعی هدایت برخی از اتفاقات اخیر است.

5. قطع ارتباط اینترنتی سبب شده امکان تشخیص اصالت ویدیوهای ارسالی مانند قبل برای این شبکه ها فراهم نباشد. از این رو بی بی سی، بی محابا پخش نمی‌کند و دیگران که پخش می‌کنند اگر مربوط به گذشته باشد به اعتبار آنان لطمه می‌رساند.

6. تصور کنید تلویزیون ماهواره‌ای اوضاع محله سکونت بیننده را ناآرام نشان دهد و مشاهدات شخص از موضوع دیگری حکایت کند. همین تناقض یا تفاوتِ «دیده» با «شنیده» سبب می‌شود در گزارش‌های بعدی هم شک کنند.

7. کانال تلگرامی مانند «آمد نیوز» دعوت به حضور در اجتماعی می‌کرد که هنوز تشکیل نشده بود. شبکه ماهواره‌ای اما از اجتماعی خبر می‌دهد که هنوز تشکیل نشده یا شاید هرگز تشکیل نشود. بنا بر این تهدید به حساب نمی‌آید.

8. با گسترش ضریب نفوذ اینترنت، جنبه خبر رسانی شبکه‌های ماهواره‌ای کم‌رنگ شده است. استفاده غالب از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان در جنبه‌های سرگرمی و تماشای سریال است.

9. بخش قابل توجهی از تصاویر اعتراضات اخیر مربوط به تخریب ها و آتش سوزی هاست که حس هم دلی در مخاطب برنمی انگیزاند و به عکس واکنش منفی ایجاد می کند. اینها تصاویری است که صدا و سیما و رسانه‌های داخلی هم منتشر می کنند.

10. بستر اصلی اعتراضات اخیر حاشیه شهرها بوده حال آن که لحن و ادبیات این شبکه ها و کارشناسان آنها برای طبقات دیگر طراحی شده است و از این نظر نیز احتمالا نگرانی وجود نداشته است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ماهواره پارازیت اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مشکل اینترنت در روستاها

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی اصفهان در خصوص وجود مشکل اینترنت در بعضی از روستاها گفت: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده است، اما به گفته مسئولان مربوطه مانعی که بر سر راه است، تحریم کابل فیبر نوری در کشور است و باید برای این مشکل رسیدگی‌های لازم صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسن نایبی عصر امروز_ پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه همایش شورای اسلامی شهری و روستایی شهرستان اصفهان با بیان اینکه یکی از پرتلاش‌ترین شوراها در دوره کنونی، شورای روستاها هستند، اظهار کرد: با وجود اینکه اعضای شورا خداپسندانه فعالیت می‌کنند، یکی از چالش‌های شورای بخش مرکزی، مدیریت نامطلوب برخی مدیران است و این موضوع سبب اجحاف در حق شورا شده است.

وی با اشاره به اینکه از مشکلات موجود در بخش مرکزی استان اصفهان آگاه هستیم، اما مصوباتی در شورا تصویب شد که تأثیر به‌سزایی در رفع مشکلات داشت، افزود: امیدوار هستیم مصوبات تعیین شده در شوراها پیگیری و اجرایی شود، سعی‌مان بر این است تا این مصوبات تا دهه فجر اجرایی شود تا شرمنده مردم نشویم.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی اصفهان در خصوص وجود مشکل اینترنت در بعضی از روستاها با بیان اینکه در بعضی از روستاها اینترنت وجود ندارد و دانش‌آموزان مجبور هستند برای شرکت در کلاس‌ها و امتحانات به یکی از کتابخانه‌های شهر مراجعه کنند، عنوان کرد: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده است، اما به گفته برخی مسئولان مربوطه مانعی که بر سر راه است، تحریم کابل فیبر نوری در کشور است و باید برای این مشکل رسیدگی‌های لازم صورت بگیرد.

کد خبر 750169

دیگر خبرها

  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • تصاویر | افشای طرح آیفون ۱۶ | سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه